Çin Oturum İzni İşlemleri

Çin Oturum İzni İşlemleri

Çin oturum izni işlemleri, Çin Halk Cumhuriyeti'ne seyahat ederek orada uzun süreli kalma planı yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının izlemesi gereken bir izin prosedürüdür. Çin vize istiyor mu sorusuna yanıt bulabileceğiniz bu sayfanın devamında Çin vize ücreti, Çin vize işlemleri hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Oturum izni işlemleri tamamlamak isteyenler kişiler, Çin'e bir ticari kuruluştan, bir eğitim kurumundan, ya da aile birleşimi amacıyla bir akrabadan alınan bir davet üzerine seyahat etmelidir. Oturum izni işlemleri, ülkeye giriş yaptıktan sonra Yerel Halk Hükumet Emniyet Müdürlüğü Hudut Giriş ve Çıkış İdare Şubesi'ne gidilerek ve oradan ikamet izni için başvurularak tamamlanır. Bu işlem,Çin Halk Cumhuriyeti'ne gidildikten sonraki ilk bir ay içinde yapılmalıdır. Çin oturma izni işlemleri için gerekli vize, D tipi vize olarak da bilinmektedir.

Çin Oturum İzni Nasıl Alınır?

Çin oturum izni sahibi olabilmek için, Çin'e bir davet üzerine gidilmesi gerekmektedir. Çin'de devamlı oturum izni alabilmek için, kişi, çalışacağı kurumdan bir Çin belediye onaylı davetiye göstermeli ve bunu teyit ettirmelidir. Çin oturum izni işlemleri için başvurular, Çin Başkonsolosluğu ve Çin Büyükelçiliği'nin belirlemiş olduğu vize kuruluşları vasıtasıyla tamamlanabilir. Çin oturma izni işlemleri başvurularında, kişilerin sağlaması gereken birtakım şartlar ve hazırlanması gereken başvuru belgeleri vardır. Çin D vizesi başvurusu yapan kişi, gerekli şartları sağlamıyorsa ya da hazırladığı belgelerde bir sorun söz konusu olursa, başvuru olumsuz sonuçlanabilir.
Çin Konsolosluğu, başvuruların daha profesyonel yapılmasını sağlamak amacıyla, kişilerin akredite firmalar vasıtasıyla başvurabilmesi kolaylığını öne sunmuştur.

Çin Oturum İzni Alabilmek İçin Gerekli Şartlar

Çin'e davetiye alarak Çin vizesi almak adımını tamamlayarak seyahat ettikten sonra, ülkeye ilk giriş tarihi itibariyle 30 gün içerisinde Çin otururum izni işlemleri için başvuru yapmalıdır. Bu süre geçirilirse, kişinin Çin'de daimi olarak ikamet etmesi yasa dışı sayılmaktadır. Çin Oturum İzni Başvuru sahibi, Çin oturum izni işlemleri için vize alırken parmak izi beyanını yapmalıdır. Çin oturma vizesi başvurularında kullanılacak Çin vize başvuru evrakları, konsolosluğun talep ettiği niteliklere uymalıdır. Evrak tasdiki yapılması gereken belgeler onaylatılmalı, kullanılacak dilekçe ve formlar İngilizce ya da Çince olarak doldurulmalıdır. Hazırlanacak davetiyeler, konsolosluğa hitap edecek şekilde yazılmalıdır.

Çin Oturma İzni İçin Gerekli Belgeler

Çin oturma izni işlemleri için gerekli belgeler, bazı koşulları sağlar nitelikte olmalıdır. Çin oturum izni işlemler için başvuru belgeleri hazırlanırken vize danışmanlık ofislerinden bilgi ve yardım alınabilir.

  • Pasaport: Çin oturma izni başvurusu yapılacak pasaportun boş sayfası ve minimum 6 ay geçerliliğe sahip olmalıdır.
  • Fotoğraf: Çin oturma izni vizesi başvurusu için 2 adet biyometrik fotoğraf gerekmektedir.
  • Yabancılar Daimi İkamet Statüsü Onay Formu: Bu form, Çin Kamu Güvenliği Bakanlığı tarafından verilir.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Başvuru yapacak kişinin kimlik kartı ya da nüfus cüzdanının ön ve arka yüzünün fotokopisi gereklidir.

Çin Oturma İzni Başvurusu Kaç Gün İçinde Sonuçlanır?

Şayet Çin oturum izni işlemleri başvuru evrakları konsolosluğa sorunsuz bir şekilde teslim edilirse, oturma izni başvurusunun değerlendirme süresi ortalama 7 gün olarak söylenebilir. Çin Konsoloslukları dönem dönem iş yoğunluğu yaşadığından, bazen bu süre uzayabilmektedir. Hazırlanan evrakların gerekli nitelikleri taşımaması ek evrak talebi oluşturacağından, bu durum da değerlendirme sürecine olumsuz etkiler gösterebilir. Çin Oturum İzni Başvuru tarihi, bu sebepler göz ününde bulundurularak, planlanmış seyahat tarihinden en fazla 1 ay önceden yapılmalıdır.

Çin Oturum İzni Ücreti Ne Kadar?

Çin oturma izni işlemleri için Çin vize ücreti, birtakım değişkenlere bağlı olarak değişmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki sosyal, kültürel ve diplomatik ilişkilerin yönü, başvuru yapılan vize kategorisi, başvuru yapılan vize geçerlilik süresi ve giriş çıkış sayısı değişim sebeplerine örnek verilebilir. Çin oturum izni işlemleri başvuru ücretini en doğru haliyle öğrenmek isteyen başvuru adayları, konsoloslukların belirlemiş olduğu vize danışmanlık ofisleriyle iletişime geçebilir.